Verkoop Tips

Iedereen kan natuurlijk een advertentie plaatsen, daar is niet veel kennis voor nodig. Maar hoe maak je jouw advertentie net even beter dan die van iemand anders? Wij zullen hieronder een paar tips geven die jou op weg helpen naar succesvolle advertenties. 

Tip 1: Maak een goede titel.

Zorg ervoor dat je een uitgebreide titel verzint voor je advertentie. Stel je verkoopt een spannend filmpje. Bedenk dan goed waar mensen naar zouden zoeken als ze op zoek zijn naar spannende filmpjes. Gebruik goede zoekwoorden in de titel die je advertentie kunnen beschrijven.

Voorbeeld van een slechte titel:

  • Geil filmpje
  • Spannend filmpje
  • sexfilmpjes

Voorbeeld van een goede titel: 

  • Spannend seksfilmpje van deze geile milf

Bedenk goed wat de verkoopargumenten zijn voor je seksfilmpje en verwerk dit in de titel.  Krijgt de koper er gratis foto’s bij? Dan vermeld je dit in de titel. Probeer altijd de 60 tekens die je van Seksjobs24 mag gebruiken zoveel mogelijk te benutten.

Tip 2: Gebruik mooie foto’s.

Zelf probeer ik altijd 2 tot 5 foto’s te maken (bij hele bijzondere producten nog meer) wanneer ik een advertentie plaats. De potentiële koper kan nu goed zien hoe jouw product eruit ziet en bepalen of dit iets voor hem of haar is.

Maak ook eerlijke foto’s. Natuurlijk zorg je dat het product er mooi op staat. Maar probeer niet koste wat het kost beschadigingen te verbergen of te photoshoppen. Het enige wat je hiermee bereikt is dat een koper langs komt en teleurgesteld weer naar huis gaat. Zonde van de tijd en geen goede reclame voor jou als verkoper.

Tip 3: Beschrijf je dienst of product.

Zorg dat je een duidelijke omschrijving toevoegt aan je advertentie. Vermeld bijvoorbeeld opties die op het product zitten, in welke staat het product verkeerd eventueel een bouwjaar als dit relevant is en waarom je het product verkoopt. Houd het wel kort en effectief.

Tegenwoordig heeft niemand zin om 3 bladzijdes te lezen en mensen zullen lange advertenties snel overslaan. Zorg dat alle details in een paar zinnen staan bovenaan je advertentie en plaats eventueel daaronder een lijst met opties of andere langdradige zaken. Deze informatie staat dan wel in de advertentie maar je dwingt een koper niet om dit door te lezen.

Tip 4: Bepaal de goede vraagprijs.

Doe even wat research over je product. Wat vragen andere verkopers voor dezelfde soort producten? Ga hier bij voorkeur iets onder zitten.

Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk verdient, maar potentiële kopers niet af schrikt. Bij een te hoge vraagprijs kan het zijn dat je advertentie weg gefilterd word of dat mensen er gewoon overheen scrollen. Probeer de perfecte balans te vinden tussen een goede vraagprijs en een goede marge.

Tip 5: Blijf netjes tegen mogelijke klanten.

Soms komt het voor dat mensen niet zo aardig overkomen, maar het blijft een kunst om netjes en beleefd te blijven. Soms kunnen klanten het bloed onder je nagels vandaan halen. Maar ook als dat gebeurt probeer dan netjes te blijven. Vaak proberen ze je uit om te kijken hoe ver ze kunnen gaan. 

Tip 6: Plaats je advertentie regelmatig opnieuw of omhoog.

Als je advertentie al een tijdje op seksjobs24 staat dan zakt je advertentie naar beneden omdat er steeds nieuwe advertenties worden geplaatst. Waar je de eerste dag bovenaan staat met je advertentie, sta je een week later ergens op pagina 20. De kans is groot dat mensen je advertentie dan niet meer tegenkomen. Daarom is het een prima idee om je advertentie na een week weer opnieuw of omhoog te plaatsen. Op deze manier komt hij weer bovenaan te staan. Zorg wel dat als je een nieuwe advertentie plaatst, je de oude advertentie verwijderd.

Tip 7: Vraag de klant om een beoordeling.

De klant kan onder je advertentie een recensie achter laten. Voor potentiële klanten is dit een extra middel om te zien of je product of dienst goed is. Maar ook het contact vinden mensen belangrijk. Wanneer je een product of dienst hebt verkocht kun je de klant vragen of ze een beoordeling willen plaatsen onder je advertentie. Dit zorgt vaak voor meer vertrouwen en dus meer inkomsten.